Uncategorised

Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

Bij een contract voor onbepaalde tijd (een vast contract) wordt geen einddatum afgesproken in de arbeidsovereenkomst. Een arbeidsovereenkomst kan direct voor onbepaalde tijd worden aangegaan of er kan na een keten van tijdelijke contracten een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd ontstaan. Wat voor gevolgen heeft een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd voor het aangaan en beëindigen van de arbeidsovereenkomst?

Registreer om meer te lezen...

Altijd up-to-date op arbeidsjuridisch gebied?

Schrijf u nu gratis in voor onze arbeidsjuridische nieuwsbrief.

Onze leden aan het woord

 • Petra Kuijsters, HR Advisor
  'Weten dat jouw oplossing wordt gedeeld door juristen maakt je zekerder'
 • Ingrid Ort, Partner/Adviseur
  "BW7 is een aanrader voor bedrijven die zelf niet de juridische kennis inzake arbeidsrecht in huis hebben"
 • Wieteke Corstiaans, P&O Adviseur
  "Ik vind het korte lijntje naar een arbeidsjuridisch specialist zeer waardevol"
 • Merel van Mierlo, teamleider alg. zaken
  "Door de nieuwsbrief van BW7 blijf ik up-to-date op arbeidsjuridisch gebied"

Gratis check stuwmeer vakantiedagen

Als lid van BW7.nl heeft u altijd een streepje voor! 
Laat nu gratis een vakantiedagencheck doen!

 • Door onze arbeidsjuristen
 • Ter waarde van tenminste € 250
 • Direct toepasbaar advies

 vakantie grijs

Stuwmeer vakantiedagen

Laat de administratie van uw vakantiedagen door onze arbeidsjuristen controleren en maak dit de basis voor afspraken met uw werknemers!

De gemiddelde Nederlandse werknemer heeft 18 vakantiedagen ongebruikt opgespaard. Dit stuwmeer aan vakantiedagen heeft een waarde van 15 miljard euro, die als schuld op de balans van het Nederlandse bedrijfsleven staat: zeer waarschijnlijk een deel daarvan op uw balans.

De vakantiewetgeving is aangepast om het stuwmeer aan vakantiedagen aan te pakken. De belangrijkste reden om de verjaringtermijn van wettelijke dagen terug te dringen is dat de veiligheid en gezondheid van werknemers in gevaar kunnen komen, wanneer werknemers onvoldoende gebruik maken van hun vakantiedagen.

Wettelijk gezien komen de eerste wettelijke vakantiedagen per 1 juli 2013 te vervallen. Dit is HET moment om na te gaan welke vakantiedagen gaan vervallen en dit vervolgens te bespreken met uw werknemers en afspraken over opname van vakantiedagen te maken. Vakantiedagen worden jaarlijks duurder. Door afspraken te maken met uw werknemers, vermindert u het stuwmeer aan vakantiedagen en dat bespaart u uiteindelijk geld.

Kom in actie! BW7 helpt u hier graag bij!

Eenvoudig en gratis aanmelden

Geef u nu op voor deze gratis check! Vul onderstaand formulier in. Wij vragen u vervolgens enkele gegevens van een tweetal werknemers aan ons door te geven en controleren het vakantietegoed. U kunt deze uitkomst dan zelf doortrekken naar uw andere werknemers.

U kunt tot en met september 2013 gebruik maken van dit aanbod.

Aanmelden check vakantiedagen

Aanhef*
Ongeldige invoer

Naam*
Ongeldige invoer

Bedrijfsnaam*
Ongeldige invoer

Telefoonnummer*
Ongeldige invoer

E-mailadres*
Ongeldige invoer

Neem de tekens over (anti-spam)*
<i>Neem de tekens over (anti-spam)</i>
VerversOngeldige invoer

Gratis check loondoorbetalingsplicht tijdens ziekte

Word lid van BW7.nl en laat u gratis informeren over uw loondoorbetalingsplicht tijdens ziekte! Dit kan een besparing van honderden euro's betekenen.
 

Loondoorbetaling tijdens ziekte

Als uw werknemer ziek is, bent u verplicht om twee jaar lang tenminste 70% van zijn loon door te betalen. Tijdens het eerste ziektejaar geldt bovendien dat de werknemer recht heeft op tenminste het wettelijk minimumloon. Maar let op, zowel in de CAO, uw bedrijfsregeling of de individuele arbeidsovereenkomst kunnen afwijkende afspraken zijn vastgelegd op basis waarvan uw loondoorbetalingsplicht verder gaat dan 70%.

 

Het komt met regelmaat voor dat werkgevers en werknemers niet op de hoogte zijn van de geldende afspraken over de loondoorbetaling tijdens ziekte. De arbeidsjuristen van BW7 bieden daarom aan uw regelingen door te nemen en u te informeren over uw loondoorbetalingsplicht. Ook kunnen zij aangeven waar ruimte zit voor aanpassingen. De check kan een besparing van honderden euro’s betekenen.

 

Laat u nu informeren over de loondoorbetalingsplicht die u heeft ten aanzien van uw zieke werknemers en pas uw afspraken eventueel aan. Kom in actie! BW7 helpt u hier graag bij.


De voordelen van BW7

Voor slechts € 20,- per maand:

Kortom: met BW7 bent u altijd up-to-date op arbeidsjuridisch gebied! Meer info over BW7.

 

vakantie grijs

 

Eenvoudig en gratis aanmelden

Geef u nu op voor deze gratis check! Vul onderstaand formulier in. U bent dan voor slechts € 20,-- per maand (excl. BTW) lid en u kunt gebruik maken van de gratis check. Wij vragen u vervolgens enkele gegevens aan ons toe te sturen; een tweetal arbeidsovereenkomsten en, indien van toepassing, het bedrijfsreglement en de cao. Wij informeren u vervolgens over uw loondoorbetalingsplicht tijdens ziekte.

U kunt tot en met juni 2014 gebruik maken van dit aanbod. 

Lidmaatschapsformulier

Lid worden? Vul dan onderstaand formulier in. Voor slechts € 20,-- per maand (excl. BTW) bent u dan lid.

 

Aanhef*
Ongeldig antwoord

Bedrijfsnaam*
Ongeldig antwoord

Contactpersoon*
Ongeldig antwoord

Functie
Ongeldig antwoord

Adres*
Ongeldig antwoord

Postcode*
Ongeldig antwoord

Plaats*
Ongeldig antwoord

E-mailadres*
Ongeldig antwoord

Telefoonnummer*
Ongeldig antwoord

Website
Ongeldig antwoord

Bedrijfsactiviteit
Ongeldig antwoord

Op deze overeenkomst zijn onze algemene voorwaarden van toepassing*
U dient akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden.

 

Meer info?

Meer weten of de do's en don'ts bij zieke werknemers? Of kennismaken met BW7? Neem contact op met Elly Huijs of kom naar de bijeenkomst "Ziekteverzuim, re-integratie en uitkeringen" op 27 maart 2014.
 

Tweedelijns dienstverlening (gereduceerd tarief)

Indien uw vraag niet direct beantwoord kan worden, maar bestudering van een dossier vergt, of u heeft juridische ondersteuning nodig, dan kunt u gebruik maken van de tweedelijns dienstverlening van onze gespecialiseerde arbeidsjuristen tegen een uurtarief van € 175,- voor niet-leden en een gereduceerd uurtarief van € 125,- voor leden.

De juristen van BW7 zijn professionals met jarenlange ervaring in het arbeidsrecht. Zij hebben reeds vele werkgevers in het MKB voorzien van advies en spreken dan ook de taal van de ondernemer. Daarnaast zijn zij veelvuldig betrokken bij onderhandelingen over verschillende branche-CAO's, zodat zij precies weten wat er speelt in de diverse sectoren en branches.

Wilt u uw arbeidsjuridisch probleem op praktische en oplossingsgerichte wijze tot een goed einde brengen, dan bent u bij de arbeidsjuristen van BW7 aan het goede adres.

Arbeidsjuridische nieuwsbrief

Wij lossen niet alleen arbeidsjuridische problemen op, maar helpen deze ook te voorkomen door u op de hoogte te houden van ontwikkelingen op arbeidsjuridisch gebied middels een wekelijkse nieuwsbrief.

De nieuwsbrief heeft een praktische insteek en bevat interessante ontwikkelingen, wetswijzigingen en praktijkcases die voor u als werkgever of HR-professional van belang zijn.

Met BW7 bent u dus altijd up-to-date op arbeidsjuridisch gebied.

Gratis themabijeenkomsten

Als werkgever of HR-professional wilt u natuurlijk graag op de hoogte blijven wat er speelt in de wereld van het arbeidsrecht. Goede kennis van het arbeidsrecht kan onduidelijkheid voorkomen en de kans op onenigheid met uw werknemers verminderen.

Wij organiseren daarom jaarlijks minimaal vier themabijeenkomsten, waar actualiteiten en veelgestelde vragen worden behandeld. Na de bijeenkomsten is er ruimte om persoonlijk kennis te maken met onze arbeidsjuristen en andere deelnemers.

Deelname aan de bijeenkomsten is gratis voor leden van BW7 (contactpersoon en introducé). Extra deelnemers en niet-leden zijn ook welkom. Zij zijn per persoon € 95,- deelnamekosten verschuldigd.

Onbeperkte helpdesk

Komt u er met behulp van de online kennisbank niet uit, kunt u onbeperkt een beroep doen op onze helpdesk voor een eerste advies. Dit advies wordt meestal nog dezelfde werkdag, maar uiterlijk binnen twee werkdagen, gratis per e-mail of telefonisch gegeven.

Gedacht kan worden aan antwoord op vragen als:

Korte lijnen en toegankelijkheid staan bij ons hoog in het vaandel. Met de helpdesk kunt u voor slechts € 20 per maand altijd even snel informeren bij een arbeidsjurist, zonder dat daar direct een hoge rekening op volgt.

Online arbeidsjuridische kennisbank

Net zoals elke werkgever of HR-professional loopt ook u wel eens tegen arbeidsjuridische vragen aan, waar u geen antwoord op heeft. Als u de kwestie zelf wilt oplossen, biedt de online arbeidsjuridische kennisbank van BW7 een snelle en eerste oplossing. Via een handig systeem vindt u veel informatie over uiteenlopende arbeidsjuridische onderwerpen en antwoorden op veelgestelde vragen, zoals:

 • Mijn werknemer functioneert niet goed. Wat kan ik ondernemen?
 • Mag ik afwijken van de bepalingen in de collectieve arbeidsovereenkomst (CAO)?
 • Op hoeveel vakantiedagen heeft mijn werknemer recht?
 • Wegens bedrijfseconomische omstandigheden wil ik een van mijn werknemers ontslaan. Hoe pak ik dit aan?

Daarnaast geeft de online kennisbank u toegang tot modellen van verschillende arbeidsovereenkomsten, beëindigingsovereenkomsten en andere handige documenten.

Wij benadrukken hiermee ons preventieve karakter: gedegen advies te allen tijde, dus ook vóór het nemen van bepaalde beslissingen, bijvoorbeeld bij het opstellen van contracten.

Bekijk hier de online arbeidsjuridische kennisbank, met alle informatie over:

Deel dit artikel

Voor € 20,- per maand verzekerd zijn van arbeidsjuridisch advies?

Meer informatie

 

Onze adviseurs

Niels Wessels

T: 0800-2974357
E: info@bw7.nl